LeaseWise koppelt met NCO-bestelplatform van RDC

donderdag 8 juni, 2017

Het vorig jaar door RDC Nederland geadopteerde New Car Ordering (NCO) automatiseert het complete communicatietraject van bestelling tot en met aflevering voor leasemaatschappijen en dealers. CarWise koppelt nu ook met het systeem.

Eerder zijn onder andere Alphabet en Volkswagen Pon Financial Services met NCO gaan werken. CarWise heeft berekend dat NCO de tijd die in een verkoopdossier zit kan terugbrengen van ongeveer 90 minuten naar 17 minuten. Niet alleen omdat het hele geautomatiseerde proces geïntegreerd zit in de backofficesystemen van de leasemaatschappij, maar ook omdat het de foutmarge flink terugbrengt. “Moeilijke dossiers filtert het systeem eruit, zodat daar de nodige aandacht aan besteed kan worden. Als leasemaatschappij en dealer heb je meer grip op het proces, kan je ook sturen op afleverdatum. In het verleden kwamen heel wat partijen nog weleens voor verrassingen te staan”, aldus Mark van den Eijnden van RDC.

Ander groot winstpunt: er is geen onduidelijkheid meer over de factuur. Waar normaal vaak het gesteggel over verrekening begint na aflevering van de auto, bereiken partijen in NCO vooraf consensus over de prijs waardoor na aflevering de factuur er meteen uit kan. Eventuele kortingen of afspraken over opties, het hele plaatje is van tevoren duidelijk. De betaling kan daardoor ook sneller plaatsvinden.

Het platform is de afgelopen maanden door CarWise succesvol getest door vier leasemaatschappijen gedurende een pilotfase. Vanaf heden is deze module voor alle LeaseWise klanten beschikbaar.

Lees hier ons eerdere interview met RDC over de start van NCO, het ROB-net voor car-ordering

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel