Volvo XC40 Auto van het Jaar 2018

maandag 5 maart, 2018

Volvo’s nieuwste SUV heeft zojuist op de autosalon van Geneve de titel Auto van het Jaar 2018 in de wacht gesleept. Het is de eerste keer dat Volvo een dergelijke titel wint. Maar de timing is perfect, zegt Volvo.

Winnaar Volvo XC40

Genomineerd waren de Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW 5-Serie, Citroën C3 Aircross, Kia Stinger, Seat Ibiza en dus de Volvo XC40. Die laatste kreeg 325 punten van de jury, nummer twee werd de Seat Ibiza met 242 punten. Een ruime voorsprong dus. Op de derde plek eindige de BMW 5-serie met 226 punten.

De XC40 bevindt zich in het razendsnel groeiende segment van kleinere SUV’s. Samen met de grotere broers XC60 en XC90 heeft Volvo nu SUVS in alle segmenten die het bovendien wereldwijd aanbiedt. Håkan Samuelsson, president and CEO of Volvo Cars, benadrukt in een persbericht dat de XC40 een nieuwe standaard zet. Het onderstel is gereed voor een volledige elektrische versie. En de auto is volop connected; kan ook als deelauto door het leven zonder dat er een fysieke sleutel aan te pas komt. “De auto staat voor de toekomst van Volvo”, aldus Samuelsson.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel