Leasen? Lid worden van de nieuwe Volvo XC40!

donderdag 21 september, 2017

Tegelijkertijd met de introductie van de nieuwe Volvo XC40 introduceert het Zweedse merk het ‘lidmaatschap Care by Volvo’. Een soort private lease, maar dan mét aanvullend gebruiksgemak. In Nederland wordt het vooralsnog niet aangeboden.

Volgens Volvo belooft het lidmaatschap van Care by Volvo het eigendom net zo transparant te maken als het bezit van een telefoon: er is een vast maandbedrag en de deelnemer krijgt iedere 24 maanden een nieuwe Volvo.

De nieuwe Volvo XC40

Care by Volvo heet een nieuwe premium dienst te zijn die op een aantal belangrijke manieren verschilt van de bestaande leasevormen zoals bijvoorbeeld private lease. Dat is een aanbod zonder aanvullend gebruiksgemak, zegt Volvo. Zelfs full service lease heeft slechts een deel van de dienstverlening met Care by Volvo gemeen. Zo behoren bijvoorbeeld geen van de digitale diensten van Care by Volvo tot de leasepakketten.

Overige verschillen met lease: kopers kunnen hun Volvo tijdelijk omruilen als dat nodig is, er is geen prijsdifferentiatie naar leeftijd of woonplaats en Volvo hanteert nationale standaardprijzen en heeft voor landen in de Eurozone zelfs een uniforme prijs.

Digitale sleuteltechnologie

Afhankelijk van de regio biedt Care by Volvo ook een reeks aanvullende diensten, zoals tanken, schoonmaken, haal-en-brengservice en aflevering in de auto van in webshops bestelde spullen. XC40-rijders behoren zelfs tot de eerste Volvo-kopers die hun auto via een nieuwe digitale sleuteltechnologie kunnen delen met familie en vrienden.

Håkan Samuelsson, President en CEO: “Met Care by Volvo introduceren we een nieuwe vorm van autobezit. In een tijd waarin consumenten steeds meer wennen aan vaste en transparante (maand)bedragen voor allerlei diensten, kan het traditionele koopproces van een auto wellicht ingewikkeld over komen. Care by Volvo verandert dat.”

Care by Volvo komt als eerste beschikbaar voor kopers van de XC40 in Zweden, Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje, Italië, Noorwegen, Polen en Noord-Amerika. Andere markten volgen later. Volvo Car Nederland onderzoekt nog hoe en wanneer het Care by Volvo in Nederland implementeert.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel