LeaseCollect komt met SmartFlex voor detacheerders

zaterdag 23 december, 2017

Lease-intermediair LeaseCollect heeft voor Strix Lease Service een mobiliteitsoplossing ontwikkeld voor detacheerders of andere organisaties die voor de duur van projecten auto’s nodig hebben. Het product combineert lease en huur.

Flexibele mobiliteitsoplossingen zijn bij fleetowners ‘top of mind’, weet ook Mercel Meijer van LeaseCollect. En bij bepaalde bedrijven is het zelfs noodzakelijk, zoals bij detacheerders of andere bedrijven die projectmatig werken. Speciaal voor die groep is er nu SmartFlex, in samenwerking met Strix Lease Service ontwikkeld. “We hebben er nog niet veel ruchtbaarheid aan gegeven, maar de eerste klanten zijn aangesloten en zeer tevreden.”

SmartFlex moet de (gunstige) tarieven van een normaal operationeel leasecontract met de flexibiliteit van een kortlopend huur- of leasecontract combineren. Daarnaast biedt het volledige transparantie waar het gaat om de consequenties van grote afwijkingen in de gecontracteerde kilometers. “Dat voordeel geldt ook als een contract voortijdig moet worden beëindigd. Er staan in ieder geval geen boetes op”, aldus Meijer.

LeaseCollect stapte eerder dit jaar ook in private lease, samen met leasemaatschappij Alphabet. Lees hier ons eerdere interview met Meijer over de ‘aloude’ lease-brokers nieuwe stijl.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel