NewMotion samen met Arval verder Europa in

woensdag 30 mei, 2018

NewMotion breidt uit naar Noorwegen als gevolg van het nieuwe partnership met leasemaatschappij Arval. Vanaf het tweede kwartaal van dit jaar worden nog eens vier Europese landen toegevoegd. “Europa is echt begonnen met de overgang naar e-mobiliteit”, aldus Sytse Zuidema, CEO van NewMotion.

De toekomst van elektrisch rijden…

Arval meldde tijdens de presentatie van haar jaarcijfers fors te willen inzetten op het versnellen en verbreden van het dienstenaanbod voor elektrische auto’s. NewMotion, als aanbieder van slimme laadoplossingen voor elektrische voertuigen, is in die strategie een belangrijke partner. Door dit partnership start NewMotion nu ook op de Noorse markt. Het bedrijf was al actief in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland en het VK. Vanaf het tweede kwartaal van dit jaar worden bovendien nog eens vier Europese landen toegevoegd, zegt Zuidema.

“Dit is een erg spannende tijd voor NewMotion. Deze uitbreiding past bij onze groeiplannen voor de langere termijn en laat goed de significante investeringen zien die we al hebben gedaan in het creëren van innovatieve, klantgerichte slimme laadoplossingen. Elektrisch rijden is onderdeel van een veel grotere revolutie en Europa is echt begonnen met de overgang naar e-mobiliteit. Zie bijvoorbeeld de sterk toenemende verkopen van elektrische voertuigen in de verschillende landen. NewMotion is koploper, met een focus op nieuwe manieren om energie- en mobiliteitsproblemen aan te pakken. Wij willen echt het verschil maken.”

Overigens hebben klanten van NewMotion door een open roamingovereenkomst momenteel al toegang tot meer dan 70.000 laadpunten in 25 landen. Om de ambities van het bedrijf vorm te geven, breidde NewMotion onlangs haar managementteam uit met CFO Marit Eshuis, COO Claire Scott en interim-CCO Herman Keijsers. Zij gaan het bedrijf helpen koploper te worden in het nieuwe Europese energie- en mobiliteitslandschap. NewMotion gaat zich met name richten op consolidatie in bestaande markten, groei van het klantenbestand en verdere uitbreiding naar nieuwe markten.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel