Renault, Tesla en Mitsubishi voeren Europese (PH)EV-ranglijst aan

woensdag 11 april, 2018

De Renault ZOE, Tesla Model S en de Mitsubishi Outlander PHEV voeren de lijst aan van meest populaire elektrische en hybride auto’s van Europa, blijkt uit onderzoek van NewMotion. In Nederland blijft de Outlander de onbetwiste koploper.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat meer dan de helft van deze ‘groene’ rijders er een auto op fossiele brandstof bij heeft. In Nederland ligt dat percentage zelfs op ruim 60 procent.

De overweging om elektrisch of hybride te rijden verschilt sterk per land. Zo vormen in Nederland milieuoverwegingen de belangrijkste reden om duurzamer te gaan rijden. Voor Duitsers zijn dat primair rijplezier en uitstraling en pas daarna het milieu. Sytse Zuidema, CEO van NewMotion: “De Europese top 10 van populaire elektrische en hybride auto’s laat zien dat steeds meer autofabrikanten de duurzame, bewuste rijder voorzien van fraaie, innovatieve modellen. Overigens is de verkoop van volledig elektrische auto’s in het eerste kwartaal van 2018 verdubbeld in Nederland. Een duidelijk signaal dat écht duurzaam rijden ook hier aan een niet te stuiten opmars bezig is.”

NewMotion voerde tussen augustus 2017 en januari 2018 het onderzoek uit onder ruim 6.896 respondenten in 30 Europese landen.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel