Assen en Zwolle koploper in laadsessies elektrische auto’s

woensdag 21 maart, 2018

Assen en Zwolle nemen het voortouw waar het gaat om het opladen van elektrische auto’s in grote steden. Dat blijkt uit een analyse van NewMotion, aanbieder van laadoplossingen, van de afgelopen twee jaar en zo’n 6 miljoen publieke laadsessies in Nederland.

Zo liet Assen in 2017 een stijging van het aantal laadsessies van bijna 50% zien ten opzichte van een jaar eerder. Op de tweede plaats komt Zwolle, waar het aantal sessies een groei van 36% liet zien. Het onderzoek van NewMotion laat ook zien dat het totale aantal laadsessies op Europees niveau met 20% is gestegen.

Ook in de Randstad werd in 2017 aanzienlijk vaker ‘gestekkerd’ dan in 2016. Zo sloot men in Den Haag maar liefst 211.000 keer een auto aan op een publieke laadpaal, 26,5% vaker dan in 2016. Ook in Amsterdam en Rotterdam nam het aantal sessies toe (respectievelijk met ruim 18% en bijna 17%).

Minder vaak laden in Middelburg en Den Bosch

Niet overal in Nederland was sprake van een groeiend aantal laadsessies. Zo waren er vorig jaar in Middelburg ruim 100 laadsessies minder – een daling van meer dan 7% – en in Den Bosch nam het aantal sessies af met iets meer dan 4%. Opvallend genoeg werd er in termen van kilowatts in die laatste stad juist meer geladen, ondanks een teruglopend aantal laadmomenten.

In Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland nam het aantal publieke laadsessies in 2017 met maar liefst 20% toe. In totaal werd er ruim 3 miljoen keer gebruikgemaakt van de publieke laadpunten in het NewMotion-netwerk. Met name Duitsland laat een exponentiele groei van 356 % zien ten opzichte van 2016.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel