‘Auto-op-afroep’ (TripManager) haalt 450.000 euro op bij crowd

dinsdag 16 december, 2014

In één weekend tijd heeft TripManager met ‘auto-op-afroep’ 450.000 euro opgehaald door middel van crowdfunding. Een ongekend succes in de automotive-branche. Volgens directeur en oprichter Martin Zevenbergen het bewijs dat autodelen helemaal van deze tijd is. “Met TripManager spelen we in op de mobiliteitsbehoefte van morgen.”

tripmanagerAfgelopen vrijdag startte de crowdfunding van TripManager, de maandagochtend erop was de 450.000 euro al binnen. Het bedrijf heeft dit extra werkkapitaal nodig om TripManager ‘auto-op-afroep’ landelijk verder uit te rollen. Na een succesvolle start in Amsterdam en Rotterdam begin dit jaar wordt TripManager sinds kort landelijk aangeboden. Zevenbergen: “Volgend jaar verwachten we ongeveer 245 bedrijven te bedienen, een ruime verdubbeling ten opzichte van nu. We merken dat het product in de markt enorm aanslaat.”

TripManager is een kruising tussen autodelen en autoverhuur. Het brengt werknemers op afroep een auto naar keuze op hun werkplek voor zakelijk en privé gebruik. TripManager wil op deze manier werkgevers én werknemers ontzorgen op het gebied van flexibele privé- en zakelijke mobiliteit.

Voor werkgevers kan TripManager een duurzaam alternatief zijn voor de pool- of zelfs leaseauto. Zevenbergen: “De dure lease- en poolauto’s staan bij veel organisaties 80% van de tijd stil. TripManager kan een stimulans zijn voor werknemers om te switchen van ‘autobezit’ naar ‘autogebruik’. Daarnaast kunnen werkgevers privé-mobiliteit faciliteren zonder financiële verantwoordelijkheid of grote investeringen. Het past ook perfect binnen een mobiliteitsbudget.”

Voor de werknemer is TripManager de ideale aanvulling op Openbaar Vervoer en fiets. TripManager kent scherpe prijzen, er hoeft geen borg te worden betaald en het contract kent geen ‘kleine lettertjes’. Zevenbergen: “De niet-bestickerde huurauto’s wordt gebracht en gehaald op de werkplek. Je betaalt alleen voor het gebruik, hebt verder geen rompslomp van autobezit. En natuurlijk ook geen fiscale bijtelling”.

Abonnees kunnen op de website 24 uur per dag een auto (van klein tot groot) uitkiezen die binnen 4 uur wordt geleverd op het parkeerterrein van de werkgever. TripManager regelt het ophalen. De klant (van privé of ZZP tot en met grootzakelijk) betaalt naast een abonnement (vanaf 4,50 euro per maand) ook een dagprijs voor de auto’s. Alle prijzen staan helder en overzichtelijk op de website.

Voor meer informatie www.tripmanager.nl

Categorie: Mobiliteit / Smart Mobility
Labels: TripManager

Gerelateerd achtergrond-artikel