Chevin lanceert fleetmanagementpakket voor kleinere wagenparken

donderdag 19 april, 2018

Chevin Fleet Solutions richt zich met het fleetmanagementsoftwarepakket FleetWave vooral op grotere fleetowners. Nu heeft het bedrijf een ‘toegankelijker’ en ‘budgetvriendelijker’ pakket ontwikkeld voor kleinere wagenparken: FleetWave CORE.

Paul Verkinderen

Standaard omvat CORE de belangrijkste instrumenten die nodig zijn voor een optimaal wagenparkbeheer, stelt Chevin vandaag in een persbericht. De prijsdaling komt vooral door het schrappen van de projectmanagement- en configuratiediensten die Chevin normaal gezien standaard aanbiedt bij de oplevering. “Daardoor kan het systeem bovendien veel sneller worden uitgerold dan zijn tegenhanger met projectbeheer, waardoor CORE gewoon kan worden ‘ingeschakeld’ voor onmiddellijk gebruik”, aldus Paul Verkinderen, Vice-President voor EMEA Sales bij Chevin.

Volgens Verkinderen is het grootste obstakel voor de meeste kleinere organisaties die nadenken over een fleetmanagementsoftware, de initiële investering en de langere levertijd. CORE, als voorgeconfigureerde versie, heeft dat probleem niet. Na installatie kan het overigens worden uitgebreid met extra modules, hulpmiddelen, rapporten en configuratieopties. “Op die manier kunnen we de voordelen van FleetWave aan een veel breder publiek aanbieden”.

Overigens ziet Chevin het nieuwe product ook draaien bij grotere fleetowners die op zoek zijn naar een budgetvriendelijk alternatief. Veel organisaties, van groot tot klein, gebruiken nog verouderde systemen, spreadsheets en papierwerk voor hun wagenparkbeheer, is de ervaring van Verkinderen.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel