Lege parkeerplaatsen op eerste landelijk Autoloze Dinsdag

donderdag 14 juni, 2018

De eerste landelijke Autoloze Dinsdag is, volgens initiatiefnemer Enexis, een succes. In totaal deden afgelopen dinsdag ruim 35.000 medewerkers van 24 verschillende organisaties mee. Lege parkeergarages waren het gevolg. Er is ongeveer 350.000 kilo CO2 bespaard.

Deelnemers waren, naast Enexis, onder andere Capgemini Nederland, innogy, gemeente Groningen, Brabant Water, Canon, Asito, de Wagenparkbeheerders en het Hoornbeeck College. Dat medewerkers deze dag ook daadwerkelijk duurzaam reisden bleek wel uit de 15 kilometer lange wandeling, de 78 kilometer lange fietstocht en de foto’s van de lege parkeergarages. Klik hier voor een (video)compilatie.

Netwerkbedrijf Enexis Groep is vorig jaar binnen het eigen bedrijf gestart met de Autoloze Dinsdag omdat het bedrijf in 2020 op het gebied van mobiliteit 50% minder CO2-uitstoot wil realiseren op een kostenneutrale wijze. Om de impact van deze actie te vergroten, werden andere bedrijven en organisaties uitgedaagd om ook deel te nemen. Door de Autoloze Dinsdagen van 2017 is er bij 7% een blijvende verandering in het reisgedrag gerealiseerd, stelt het bedrijf.

De volgende Autoloze Dinsdag vindt plaats op 2 oktober 2018.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel