Mazda CX-5 occasion van het jaar 2018

woensdag 27 juni, 2018

De Mazda CX-5 is uitgeroepen tot het populairste model op de occasionmarkt en heeft daarvoor de ‘Occasion van het Jaar 2018’ award gekregen. De prijs werd vandaag uitgereikt tijdens het Driving Business Remarketing evenement van vakmagazine Automobiel Management.

De Mazda deelde het podium met de Toyota Aygo (2de) en Dacia Logan (3de). De Fiat Punto en Volkswagen Polo completeerde de top 5. De scores kwamen tot stand op basis van cijfers van VWE, Marktplaats, Macadam, BCA en Athlon Carlease. Bij de jurering wordt onder meer gekeken naar het marktaandeel, de schades, prijzen, marges, het aantal keren dat een auto van een bepaald merk is bekeken, stadagen, views van de advertenties, innameschade, ROB-kosten en het aantal transacties per advertentie. Het moet uiteindelijk een reflectie zijn van waar de consument naar op zoek is en wat hij of zij uiteindelijk gaat kopen.

“Nooit gedoe”

“De jury was verrast en toch ook weer niet met de top vijf”, vertelt juryvoorzitter Peter Brouwer. “De winnaar is een haast logische keuze, volgens een aantal juryleden, als het gaat om de verkoopbaarheid van het betreffende model. De uiteindelijke keuze voor het merk en het model was ook ingegeven door het feit dat het merk en haar vertegenwoordigende importeur in Nederland al sinds jaar en dag een stabiel dealernetwerk heeft. Zeker niet het grootste dealernetwerk in Nederland, maar wel één waar ‘nooit gedoe mee is’.”

De jury bestond dit jaar uit onafhankelijke voorzitter Peter Brouwer (hoofdredacteur Automobiel Management), secretaris Rob Henneveld (onafhankelijk international business consultant) en de juryleden Tony Vrijsen (business developing manager BCA Nederland), Paul de Vries (oprichter #DCDW en woordvoerder Markplaats), Michel Corveleijn (internationaal directeur business development VWE), Michael Bernsen (remarketing manager Alphabet Nederland), Gerhard Prent (sales & marketing manager Macadam Nederland) en Richard Buss (country manager Cars On The Web Nederland).

Categorie: Geen

Gerelateerde achtergrond-artikelen