Aumacon: garageformules blijven doorgroeien

dinsdag 25 september, 2018

AUMACON heeft de achtste uitgave van het bekende Garageformule Top-40 onderzoek gepresenteerd. De grootste formules hebben inmiddels allemaal een landelijke dekking, maar de groeiambities zijn er niet minder om. De strijd om de nog-ongebonden garagist lijkt nu pas echt los te barsten.

Het eerste exemplaar van de AUMACON Garageformule Top-40 Editie 2018 wordt in ontvangst genomen door formulemanager Arno ten Bruggencate van Autoservice Totaal (rechts) uit handen van Gerard ten Buuren, voorzitter van Bovag afdeling Onafhankelijke Autobedrijven

Het eerste exemplaar van de Editie 2018 werd tijdens het drukbezochte Nationaal Garageformule Event in Dauphine/Amsterdam uitgereikt aan de opvallendste klimmer van dit jaar: Autoservice Totaal van de Partspoint Group. Volgens AUMACON-directeur Clem Dickmann mag die hernieuwde groei opmerkelijk genoemd worden. “De formule heeft in een jaar tijd een groei van ruim 60 procent gerealiseerd met een nieuwe positionering. De laagdrempeligheid is gebleven, maar er zijn nieuwe voorwaarden vastgesteld tegenover een grotere mate van ondersteuning. Kortom, een volwassener formule met groeiambitie.”

Opvallend is dat alle grote formules nu meer dan 100 vestigingen in huis hebben, waarmee landelijke dekking gewaarborgd is. Dit laatste is belangrijk wanneer men diensten wil aanbieden aan bijvoorbeeld de leasesector. Ter vergelijk: alle grote automerken beschikken over 100 tot 160 werkplaatsvestigingen in Nederland (bron: CARmonitor). Inmiddels hebben zeven garageformules een uitgebreider netwerk (van >160 vestigingen) te bieden. Het al jaren stationair in omvang zijnde Bosch Car Service is daarbij koploper. Het gestaag groeiende Vakgarage overschrijdt binnenkort de 300-grens en hoopt eind 2019 op 350 deelnemers uit te komen, evenzoveel als waar de nummer drie, AutoProfijt, op uit is. Nog meer opvallende ambities: Autocrew (4) en Autoservice Totaal (8) hopen eind volgend jaar op 250 deelnemers te staan.

Categorie: Geen

Gerelateerde achtergrond-artikelen