KwikFit Bandenmonitor: Michelin verliest wegdekaandeel

donderdag 4 oktober, 2018

De vierseizoenenband blijft het goed doen in Nederland, blijkt uit de nieuwste KwikFit Bandenmonitor. Vredestein blijft daarin oppermachtig. Wat de andere merken betreft: Michelin verliest voor het derde opeenvolgende jaar wegdekaandeel.

Klik om te vergroten

In Nederland rijden maar liefst 100 verschillende bandenmerken op de weg. Continental heeft opnieuw het grootste wegdekaandeel met 21%. Maar liefst één op de vijf auto’s in Nederland rijdt op Continental banden Michelin zakt weg naar 17% (- 2,8% wegdekaandeel), maar de Fransen staan dus nog wel in de top3, voor Vredestein met een aandeel van 8,8%. Deze top 3 is goed voor een wegdekaandeel van 46,8% en wordt op enige afstand gevolgd door Goodyear (5,8%) en Hankook (5,7%). Hankook is nieuw in de top 5.

De aanbieders Michelin, Vredestein en Goodyear staan in de top drie in het segment  vierseizoenenbanden. Het wegdekaandeel van vierseizoenenbanden is gestegen naar 8,8%. Met name Vredestein profiteert van deze groei en heeft binnen dit segment een wegdekaandeel van een riante 36,7%. Het aandeel van Michelin in dit segment fluctueert en beslaat momenteel een respectabele 13,3%. Het merk wordt gevolgd door Goodyear met 7,1%. Dit merk kampt de afgelopen jaren met een slinkend aandeel binnen dit segment.

Categorie: Reparatie Onderhoud Banden (ROB)
Labels: KwikFit, KwikFit Bandenmonitor

Gerelateerd achtergrond-artikel