Berg Insight: TomTom Telematics blijft grootste

donderdag 15 november, 2018

TomTom Telematics is door marktanalysebedrijf, Berg Insight, voor het vierde opeenvolgende jaar erkend als de grootste leverancier van fleetmanagement oplossingen in Europa. Een markt die nog altijd jaarlijks met dubbele cijfers groeit.

Deze 13e editie van het Berg Insight rapport ‘Fleet Management in Europe’ geeft aan dat de totale marktpenetratie van actieve fleet managementsystemen naar schatting de komende vijf jaar zal verdubbelen, van 15% in 2017 naar 28,8% in 2022. Ofwel in aantallen: van 7,7 miljoen systemen naar 15,6 miljoen in 2022.

TomTom Telematics begin 20 jaar geleden al met WEBFLEET en toen hadden slechts enkele klanten gehoord van fleetmanagement en de voordelen daarvan, memoreert Thomas Schmidt, Managing Director van TomTom Telematics. “Nu is WEBFLEET, onze SaaS fleetmanagement oplossing die in de loop der tijd is doorontwikkeld, geïntegreerd in de operationele processen van onze klanten, waardoor ze brandstofkosten kunnen verlagen, hun productiviteit kunnen verhogen en dagelijks meer opdrachten kunnen uitvoeren.”

Andere in Nederland bekende significante spelers (volgens Berg Insight) zijn onder andere Verizon Connect, ABAX, Fleet Complete en Astrata Europe. Die laatste twee hebben recentelijk kantoren in Nederland geopend.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel