ALD Automotive gaat ‘connected’ met Vinli

dinsdag 13 november, 2018

ALD Automotive is een internationaal partnership aangegaan met Vinli, een connected car-platform. De leasemaatschappij gaat gebruikmaken van de cloud-diensten die het bedrijf aanbiedt waarbij data uit voertuigen wordt omgezet in ‘slimme’ diensten.

Een van die diensten zou kunnen zijn pay-as-you-drive oplossingen, zegt Lonneke van der Horst, ALD Marketing & Strategy Director Nederland. “Daarbij betaal je alleen wat je werkelijk rijdt of op afroep: zodra je het nodig hebt. Maar om een beter beeld te krijgen van de specifieke wensen van onze klanten gaan we eerst starten met enkele proefprojecten met connected car-services”.

De Amerikaanse startup Vinli integreert zijn bestaande diensten in het huidige aanbod van de leasemaatschappij. Gezamenlijk zullen de diensten worden verrijkt en nieuwe oplossingen worden ontwikkeld. ALD Automotive wil op die manier leaserijders een verbeterde rijervaring bieden en de TCO van wagenparkbeheerders optimaliseren.

De snelle ontwikkeling van het Internet of Things (IoT) en de snelle groei van databronnen maakt dat ALD Automotive op internationaal niveau een breed aanbod van connected car diensten voor fleetprofessionals en leaserijders wil gaan aanbieden.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel