Jaguar Land Rover start transformatieprogramma

woensdag 23 januari, 2019

Jaguar Land Rover heeft de volgende fase gepresenteerd van ‘Charge and Accelerate’, het transformatieprogramma dat 2,5 miljard pond aan kostenbesparing en cashflowverbetering moet opleveren over een periode van achttien maanden en moet zorgen voor een hoger strategisch bedrijfsrendement op lange termijn.

Jaguar Land Rover kondigt een herstructurering aan met als doel de omvang van zijn wereldwijde personeelsbestand te verminderen met ongeveer 4.500 werknemers, bovenop de 1.500 mensen die het bedrijf in 2018 al hebben verlaten.

De volgende fase van de transformatie begint met een vrijwillig afvloeiingsprogramma in het Verenigd Koninkrijk. Deze strategische herstructurering moet leiden tot een slankere en veerkrachtigere organisatie en een plattere managementstructuur. De automaker wil vooral investeren in de volgende generatie Electric Drive Units (EDU). Deze EDU’s worden gevoed door batterijen die zijn geassembleerd in een nieuw Jaguar Land Rover Battery Assembly Centre in Engeland. Het Battery Assembly Center wordt een van de grootste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk en past nieuwe productietechnieken en technologie toe voor de productie van accupakketten voor nieuwe modellen van Jaguar en Land Rover.

Volgende generatie Range Rover

De nieuwste investeringen en de transformatie zijn bedoeld om voort te bouwen op de ongekende groei die Jaguar Land Rover het afgelopen decennium heeft gerealiseerd. Alleen al in het afgelopen jaar heeft Jaguar Land Rover de wereldwijde productportfolio uitgebreid met de volledig elektrische Jaguar I-PACE, de Range Rover en Range Rover Sport met PHEV-afgeleiden en onlangs nog de nieuwe Range Rover Evoque, waarvan ook een versie komt met hybridetechnologie van de volgende generatie.

In 2018 zette Jaguar Land Rover zijn wereldwijde expansie voort met de opening van zijn nieuwste autofabriek in Slowakije en met investeringen in specialistische engineeringcentra in de Republiek Ierland, Hongarije en Manchester. Ook bevestigde Jaguar Land Rover vorig jaar plannen om te investeren in de fabriek in Solihull voor de productie van de volgende generatie Range Rover en Range Rover Sport.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Jaguar Land Rover

Gerelateerd achtergrond-artikel