“Private lease past in de tijdsgeest”

vrijdag 16 januari, 2015

Private lease staat momenteel volop in de belangstelling; maandelijks betalen voor mobiliteit lijkt geaccepteerd bij autokopers. Het past ook beter bij de tijdsgeest, zegt manager Fleetsales & Leasing Ard Zweet van Mazda Motor Nederland.

Ard Zweet van Mazda Motor Nederland

Ard Zweet van Mazda Motor Nederland

Dit jaar zal Mazda dan ook, in samenwerking met de captive leasemaatschappij Business Lease, met nieuwe proposities komen. Vooral voor de Mazda2 en straks ook de Mazda CX-3. Medio februari start men met een “spectaculair tarief” voor de Mazda3, een auto die keer op keer uitblinkt in vergelijkende testen met andere C-segmenters. Waarbij private lease ook zal worden ingezet om nieuwe doelgroepen aan te boren, zegt Zweet. “Bijvoorbeeld ex-leaserijders. Het zijn mensen die in een bepaalde klasse auto willen blijven rijden, maar wel exact het maandbedrag willen weten.”

Daarnaast denk Zweet ook private lease te kunnen inzetten voor werknemers met een mobiliteitsbudget of ter vervanging van hun eigen privéauto die ze zakelijk inzetten. Maar het succes valt of staat hoe ‘degelijk’ het product wordt aangeboden. Zomaar over de schutting gooien is er niet bij. “Het werkt alleen als het goed en in het belang van de werknemer wordt aangeboden. Als werkgever kan je je daarin onderscheiden. Bedenk dat mobiliteit heel belangrijk is voor een reizend volk als Nederland. Als je als werkgever je medewerker faciliteert met private lease, ben je goed bezig. Dat doen we overigens zelf ook binnen Mazda Motor Nederland. En het wordt enorm gewaardeerd.”

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: Mazda

Gerelateerde achtergrond-artikelen