Mercedes introduceert privé carsharing

dinsdag 29 januari, 2019

Eigenaren van een Mercedes-Benz met het nieuwe infotainmentsysteem MBUX kunnen hun auto delen met een door hen geautoriseerde groep gebruikers. Want autodelen is volgens Mercedes uitgegroeid tot een serieus alternatief voor de eigen auto.

Ook gelooft de Duitse autobouwer in de verdere groei van privé carsharing. Waarbij de auto wordt gedeeld met een geautoriseerde groep gebruikers, bijvoorbeeld vrienden, familieleden of collega’s.

Mercedes me Carsharing heet de dienst die dit privé carsharing moet gaan ondersteunen. Het is als optie leverbaar bij de nieuwe A-Klasse, op alle andere nieuwe modellen met MBUX is de app standaard. MBUX staat voor Mercedes-Benz User Experience, het nieuwe infotainmentsysteem van Mercedes dat dankzij kunstmatige intelligentie volgens de fabrikant in staat is om te leren.

Hoe gaat het in zijn werk? De geautoriseerde gebruiker opent de auto door middel van een persoonlijke code in de app. Hierdoor wordt de sleutel, die zich in het dashboardkastje bevindt, geactiveerd en kan de auto worden gestart. Tijdens de bruikleenperiode wordt de fysieke sleutel gebruikt om de auto te ver- en ontgrendelen. Aan het einde van de bruikleenperiode legt de gebruiker de fysieke sleutel weer in de auto. De auto wordt op een vooraf afgesproken locatie geparkeerd en vergrendeld via de app, waarmee de transactie wordt beëindigd.

Het gebruik van de app is de eerste drie jaar gratis, vanaf het vierde jaar zijn de kosten € 19 per jaar.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel