Fastned wint Zwitserse tender voor snelladers

donderdag 7 maart, 2019

Fastned heeft een tender gewonnen van het Zwitserse Bundesamt für Strassen (ASTRA) voor 20 snellaadstations. De locaties mogen voor 30 jaar worden geëxploiteerd. Voor Fastned een belangrijke volgende stap op weg naar een Europees netwerk van snellaadstations.

Momenteel heeft Fastned 88 stations operationeel in Nederland en Duitsland en breidt ze het netwerk uit naar het Verenigd Koninkrijk en België. De snellaadstations van Fastned zijn uitgerust met meerdere 175 kW snelladers (die tot 350 kW te upgraden zijn). Deze krachtige snelladers zijn in staat om EV’s tot 100 keer sneller op te laden dan thuis.

De tender verdeelde 100 locaties in 5 pakketten van 20 locaties. Alle pakketten bevatten locaties direct langs de snelweg en zijn verspreid over Zwitserland. Volgens Michiel Langezaal, oprichter en CEO van Fastned, gaat de Zwitserse tender om ‘toplocaties’. “Dit stelt ons in staat te investeren in kwalitatieve laadinfrastructuur op locaties langs drukke wegen. Het toevoegen van deze locaties aan ons netwerk biedt meer vrijheid aan elektrische rijders en dat is waar het Fastned om gaat.”

Categorie: Geen

Gerelateerde achtergrond-artikelen