Nieuw portaal bundelt data van 11.000 laadpalen

dinsdag 19 februari, 2019

De G4-steden en MRA-Elektrisch hebben de website evdata.nl gelanceerd. De site laat de ontwikkeling en de actuele stand van het elektrisch laden in Nederland zien, gebaseerd op de harde data van meer dan 11.000 openbare laadpunten.

Klik om te vergroten

Naast de uitrol van het openbare laadpaalnetwerk laat de website onder andere zien hoeveel unieke gebruikers de laadpalen hebben, en hoeveel kWh er per paal en per sessie geladen wordt.

Volgens de initiatiefnemers is er grote behoefte naar actuele laadgegevens bij zowel beleidsmakers als marktpartijen. “Met evdata.nl is er voor het eerst een website waarop de uitrol en het gebruik van het openbare laadnetwerk in Nederland op de voet kan worden gevolgd: aan de hand van objectieve, betrouwbare en representatieve indicatoren. Dankzij dit doorlopende onderzoek kunnen we de ontwikkelingen rond elektrisch laden echt goed monitoren”, aldus Robert van den Hoed van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die de data bundelt en analyseert.

Binnen het project MRA-Elektrisch realiseren gemeenten in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht een netwerk van openbare laadpalen. De G4-steden doen dat in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Tel je al die palen bij elkaar op, dan gaat het om zeker 65% van alle openbare laadpalen in Nederland.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel