Enexis scoort met leaseregeling ‘van tankpas naar laadpaal’

dinsdag 29 januari, 2019

Netwerkbedrijf Enexis Groep telt in totaal 243 eigen laadpunten voor medewerkers en bezoekers, waarvan een ‘slim’ laadplein met 98 laders, het grootste in Nederland. 70 procent van de nieuw bestelde leaseauto’s is nu al (deels) elektrisch.

Het grootste ‘slimme’ laadplein van Nederland bij Enexis

Enexis Groep zegt er alles aan te doen om het wagenpark de komende jaren te verduurzamen. Belangrijk onderdeel: de nieuwe leaseregeling ‘van tankpas naar laadpaal’. Nieuwe auto’s mogen maximaal 100 gram CO2/km uitstoten en zodra er meer zuinige auto’s op de markt beschikbaar komen zal deze norm naar beneden bijgesteld worden. Enexis meldt vandaag dat 70 procent van alle nieuw bestelde leaseauto’s (deels) elektrisch is.

Het gevolg is dat er inmiddels een woud aan waadpalen staat bij de kantoren van Enexis. Het afgelopen jaar zijn er alleen al 150 laadpunten bijgekomen, het totaal staat nu op 243. In de parkeergarage onder het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch is nu het grootste ‘slimme’ laadplein van Nederland herrezen, het telt 98 laadpunten.

‘Slim’ omdat de toegepaste techniek ervoor zorgt dat het netwerk een groot aantal oplaadsessies tegelijkertijd aan kan, zonder dat de liften plots niet meer werken of het licht uitvalt op kantoor. Veel van de elektrische auto’s staan de hele dag stil, die hoeven niet meteen op vol vermogen worden geladen. 16 laadpunten zijn beschikbaar voor medewerkers die wel snel moeten laden, die hebben een dubbele capaciteit van 22kWh. Bewoners van het aangrenzende flatgebouw kunnen overigens ook gebruik maken van het laadplein.

Met het mobiliteitsbeleid wil Enexis de CO2-voetafdruk op een kostenneutrale wijze met 50%, ruim 5 miljoen kilo, verminderen in 2020.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel