Fleet Complete luidt nieuw telematicatijdperk in met CONNVEX

woensdag 20 maart, 2019

Fleet Complete luidt dit nieuwe tijdperk van mobiliteit in met CONNVEX, een uiterst geavanceerd cloud-platform dat het mogelijk maakt om mensen en bedrijfsmiddelen samen te laten werken binnen één ecosysteem. Dit maakt de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en businessmodellen mogelijk, met name op het gebied van zelfrijdende auto’s, mobiliteit van vrachten en smart city-infrastructuren.

CONNVEX biedt de mogelijkheid om verzamelde data te analyseren met behulp van kunstmatige intelligentie, verduidelijkt Sjors de Kruijf.  Daarmee biedt het platform organisaties de inzichten die ze nodig hebben voor het ontwerp en de ontwikkeling van unieke mobiliteitsoplossingen. “Dat kan onder meer gaan om toepassingen op het gebied van diagnoses op afstand, prognoses, veiligheid, advanced driver assistance systems (ADAS), elektrische voertuigen, digitale vrachtbemiddeling, videotelematica, het beheer van mobiele medewerkers en bedrijfsmiddelen en het delen van ritten”, aldus De Kruijf.

Klein voorbeeld van de mogelijkheden: uit de enorme bak met data kan Fleet Compleet aan de hand van de remdruk van de aangesloten voertuigen bepalen waar onveilige verkeerssituaties zich voordoen. Na analyse van die cijfers kan bijvoorbeeld een bergingsbedrijf bepalen op welke plek het best de afsleepwagens kunnen worden geplaatst. De Kruijf: “Mobiliteit wordt een steeds belangrijker onderwerp van gesprek. In de visie van Fleet Complete draait het niet langer om verkeer en fietspaden, maar om het transformeren van steden en het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden om voor slimme mobiliteit te zorgen.”

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: CONNVEX, Fleet Complete

Gerelateerd achtergrond-artikel