ALD bouwt ‘toekomstbestendig’ remarketingvestiging

woensdag 3 april, 2019

ALD Automotive gaat de twee huidige remarketingvestigingen in Nieuwendijk en Meerkerk vervangen door één grote vestiging in Vuren, nabij Gorinchem. Het 26.000 m2 tellende nieuwe onderkomen opent naar verwachting eind 2019 de deuren en moet de leasemaatschappij klaarmaken voor de ‘remarketing van de toekomst’.

Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van ALD Automotive slaat de eerste paal van de nieuwe remarketingvestiging in Vuren nabij het knooppunt A15 / A27

Met de opening van deze nieuwe vestiging ontstaat er een logistieke hub voor verkoop, verhuur en lease van ex-leaseauto’s, waarmee de leasemaatschappij de groei voor de komende jaren kan opvangen. Want remarketing wordt, volgens Don Laman is manager Remarketing en Logistiek bij ALD, een steeds belangrijker onderdeel van leasing en daar hoort een locatie bij met de juiste uitstraling. “Ook biedt de nieuwe locatie schaalgrootte voor de logistieke processen. Alle activiteiten kunnen we nu onder één dak onderbrengen; zoals het ontvangen van de voertuigen, het reinigen van het in- en exterieur, het fotograferen in een 360 graden fotostudio en de inspectie. Kortom, het gehele proces van het klaarmaken van het voertuig voor de verkoop, tot en met de daadwerkelijke verkoop.”

Op jaarbasis krijgt de leasemaatschappij rond de 10.000 leaseauto’s terug. Door de populariteit van private lease en de groeiambities van de leasemaatschappij zal dat aantal in de komende jaren verder toenemen, stelt ALD. Bij verdere flexibilisering van contracten zal er ook vaker sprake zijn van wisselmomenten. Laman: “Het is belangrijk dat wij ons nu al klaarmaken voor de remarketing van de toekomst en daar hoort een locatie bij die niet alleen de groei kan opvangen en representatief is, maar ook flexibel qua inzet.”

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel