Tanken in de ochtendspits vaak goedkoper

maandag 5 november, 2018

Eén op de vijf tankstations past gedurende de dag de brandstofprijzen aan, de verschillen kunnen oplopen tot 10 cent per liter. Dit ‘dynamic’ pricing is volgens Travelcard in Nederland in opkomst. Goedkoopste tijd om te tanken: tussen 3 en 6 uur ’s nachts.

Travelcard heeft voor RTL Z hun data geanalyseerd van duizenden leaserijders. Paste vorig jaar 13 procent van alle tankstations minimaal twee keer per dag zijn prijzen aan, dit jaar is dat 15 procent. Doordeweeks doet zelfs 21 procent van de tankstations het. Volgens Tarvelcard directeur Jan-Reint Vink doen pomphouders dit om de concurrentie slim af te zijn met lagere prijzen of om juist meer winst te maken op drukke momenten.

‘s Ochtends blijkt de kans op goedkopere brandstof groter. Tijdens de avondspits slaat dit om. “In de loop van de avond stijgen de prijzen. Het gaat om veranderingen van enkele centen in de basis, naar uitschieters tot wel 10 cent”, aldus Vink tegenover RTL Z.

De goedkoopste prijzen aan de pomp treffen automobilisten doorgaans midden in de nacht aan, tussen 3 en 6. Maar een wakkere pomphouder kan juist wél midden in de nacht zijn prijzen verhogen omdat er bijvoorbeeld net een concert in de buurt is afgelopen en veel mensen er onderweg naar huis stoppen om te tanken.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel