Mobiliteitspas MoveMove krijgt GPS kilometerregistratiesysteem

dinsdag 15 januari, 2019

MoveMove, de ‘brede’ mobiliteitskaart van MultiTankcard (MTc), koppelt met het GPS kilometerregistratiesysteem van TrackJack waardoor geautomatiseerd alle reiskosten inzichtelijk worden gemaakt. Waarbij zakelijke kosten kunnen worden gescheiden van privékosten.

64 procent van de zakelijke rijders houdt een vorm van administratie bij

Uit recent onderzoek van MoveMove en Inforesult blijkt dat 64 procent van de zakelijke rijders in Nederland een vorm van administratie bijhoudt, bijvoorbeeld met betrekking tot benzinekosten en afgelegde kilometers. De koppeling met het GPS kilometerregistratiesysteem van TrackJack zorgt er nu voor dat alle autoritten automatisch worden vastgelegd. Ook krijgen zakelijke reizigers inzicht in de hoeveelheid getankte liters en het gemiddelde brandstofverbruik per kilometer.

“Als je je auto privé én zakelijk gebruikt dan is het vaak interessant om de btw terug te vragen op het zakelijke gebruik van je auto”, zegt Patrick Roozeman, directeur van MTc. “Dit kan alleen met een sluitende kilometerregistratie en een overzicht van alle gemaakte kosten zoals tankkosten, onderhoud en wasbeurten. Door de koppeling tussen MoveMove en TrackJack hebben zakelijke rijders alle gegevens automatisch inzichtelijk voor zichzelf en de fiscus. Zo zijn honderden euro’s per jaar te besparen. Een handmatige registratie in een schriftje of een app is nu echt niet meer nodig.”

MTc lanceerde MoveMove begin 2018. De mobiliteitsoplossing verzamelt alle gemaakte reiskosten in één overzicht: OV, fiets, taxi, tanken en aanvullende autodiensten, zoals parkeren en carwash. Dit moet ondernemers (en hun medewerkers) aanzienlijk meer flexibiliteit bieden dan een traditionele tankpas.

Lees hier ons eerdere interview met Patrick Roozeman hoe MTc zich in de competitieve markt van tank- en mobiliteitspassen tot transactiehuis op het gebied van mobiliteit wil ontwikkelen.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel