Fleet Complete lanceert ‘video-coach’ Vision

dinsdag 21 mei, 2019

Voertuig-telematicabedrijf Fleet Complete lanceert vandaag op Fleet Mobility Live een nieuw rijgedrag systeem genaamd Vision. In tegenstelling tot andere systemen die het rijgedrag monitoren, werkt Vision met een camera die de bestuurder live feedback kan geven.

Volgens het telematicabedrijf is Vision ontwikkeld om ondersteuning te bieden voor de veiligheid van mobiele medewerkers, vrachten en bedrijfswagens. Vision coacht bestuurders realtime terwijl ze onderweg zijn. Veilig rijgedrag en naleving van de wet- en regelgeving wordt hierdoor gewaarborgd, stelt Fleet Complete. Vision levert daarnaast contextuele videobeelden aan die kunnen bijdragen aan een forse reductie van de aansprakelijkheidskosten en verzekeringspremies. Vision is schaalbaar en volledig geïntegreerd met het Fleet Complete-platform.

Het systeem bestaat uit een compacte camera die op de voorruit gemonteerd wordt. De downloadbare Vision-app zet alles direct in werking en synchroniseert alle camerabeelden met de analysefunctionaliteit van Fleet Complete. De opslag van beelden van onveilige verkeerssituaties en gesproken coaching via het ADAS (Advanced Driver Assistance System) moet bestuurders helpen om veiliger en efficiënter te rijden. Tony Lourakis, oprichter en CEO van Fleet Complete, is razend enthousiast over de introductie van Vision. “Deze oplossing vormt een perfecte aanvulling op ons aanbod van connected vehicle-oplossingen en zorgt voor optimale veiligheid van het wagenpark.”

Training op maat

Ook biedt Vision met de video-ondersteuning de mogelijkheid om training op maat voor bestuurders te ontwikkelen om voor een veiliger werkomgeving te zorgen, benadrukt hij. “Vision biedt bestuurders, wagenparkbeheerders en bedrijfsleiders de mogelijkheid om beschermende en preventieve maatregelen te treffen door het combineren van realtime coaching op de weg en analyses van beelden van onveilige verkeerssituaties. Deze oplossing vertegenwoordigt de toekomst voor wagenparkbeheer!”

Klik hier voor de video waarin Lourakis zelf met het systeem rondrijdt.

Fleet Complete biedt in juni bovendien gratis webinars met demo’s van Vision voor geïnteresseerden. Die zijn op 05 juni van 11.30-12.00 (klik hier voor aanmelden) of op 14 juni van 15.00-15.30 (klik hier voor aanmelden)

Lees hier ons eerdere, recente interview met de Nederlandse Sjors de Kruijf van Fleet Complete over de ‘vele veilige voordelen connected vehicles’.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel