‘MKB gelooft in digitalisering wagenpark’

donderdag 14 maart, 2019

73 procent van MKB-bedrijven met een wagenpark, is ervan overtuigd dat ze meer werk gedaan kunnen krijgen als ze de workflow meer kunnen digitaliseren, blijkt uit nieuw onderzoek van TomTom Telematics. 40 procent zegt zelfs dat de voertuigkosten hoger zijn dan noodzakelijk.

Het gratis e-book van TomTom Telematics

TomTom Telematics sprak voor dit onderzoek met meer dan duizend bedrijven uit de EU en de VS, waarvan 100 in Nederland. “Er waren een aantal zaken die meermaals naar voren kwamen”, verklaart René de Jong, Sales Director Benelux bij TomTom Telematics. “Allereerst heerst er frustratie over de kosten, inefficiëntie en de kans op fouten bij het handmatig afhandelen van essentiële taken. Daarnaast geven managers aan dat zij behoefte hebben aan digitale oplossingen om deze taken af te handelen.”

Wat betreft het wagenpark heerst algemene consensus dat brandstof- en voertuigbeheer een punt van zorg is: 51% van de respondenten geeft aan dat ze meer kunnen doen om brandstofkosten te verlagen en 40% zegt dat de voertuigkosten hoger zijn dan noodzakelijk.

De respondenten uitten ook frustratie over interne communicatie en teammanagement. Een ruime meerderheid (51%) geeft aan dat het onvermogen van hun buitendienst om het toegewezen schema te volgen een negatieve impact heeft op het bedrijf. Nog eens 41% van de respondenten geeft aan er niet volledig zeker van te zijn dat hun chauffeurs zich op de weg veilig gedragen. Ondertussen is 52% het erover eens dat ze een probleem hebben door miscommunicatie bij de interactie met de buitendienst.

“Dit is een ander gebied waarbij besluitvormers automatisering gebruiken om inefficiënties weg te nemen”, aldus De Jong. “15% van de respondenten heeft op dit moment het proces om het beste teamlid voor het werk te identificeren en te sturen, volledig geautomatiseerd, terwijl 47% het grotendeels heeft geautomatiseerd.”

TomTom Telematics heeft onlangs een e-book gepubliceerd, Digitalizing the Workflow. Het telematicabedrijf wil hiermee het succes van MKB-bedrijven die auto’s en bestelauto’s gebruiken als onderdeel van hun bedrijfsvoering versterken. De Jong: “Het e-book biedt op basis van onderzoek inzicht aan MKB-bedrijven hoe anderen in hun branche digitaliseren en automatisering benaderen.”

Klik hier voor het gratis e-book Digitalisering van het werkproces

Categorie: Geen

Gerelateerde achtergrond-artikelen