Hitachi Mobility stapt in autodelen en deelfietsen

vrijdag 12 april, 2019

Leasemaatschappij Hitachi Capital Mobility heeft de eerste klanten aangesloten op een eigen deelautosysteem. Na de zomer hoopt het leasebedrijf in samenwerking met softwareleverancier WeGo ook een deelconcept voor fietsen te kunnen starten.

Met de deeloplossing van Hitachi Capital Mobility kunnen gebruikers in de app een van de beschikbare auto’s reserveren, voertuigstatussen achterlaten en uiteraard openen en sluiten. Dat kan tijdens kantoortijden maar, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever, ook erbuiten. Medewerkers die in het weekend een auto nodig hebben, kunnen deze tegen een aantrekkelijk tarief gebruiken. Hierdoor zijn aanzienlijk minder auto’s nodig en worden auto’s efficiënter gebruikt, aldus de leasemaatschappij.

Volgens CEO Gert Veenstra is de vraag naar autodeeloplossingen groeiend. Met name bij projectontwikkelaars en in het bedrijfsleven. “Steeds vaker zie je dat bij de verhuur van een appartement in de huurprijs een aantal uur mobiliteit inbegrepen zit. Vooral in drukke steden. Een huurder kan dan ook eenvoudig gebruikmaken van de exclusief voor hen beschikbare deelauto’s. Dat is een mooie constructie die we momenteel al bij drie appartementencomplexen inzetten. En ook in het bedrijfsleven blijkt het een gewilde oplossing omdat het twee grote voordelen met zich mee brengt: kostenbesparing en het ‘groener’ maken van de organisatie. Zelf hebben wij het concept ook omarmd en meerdere deelauto’s voor ons personeel beschikbaar gemaakt.”

Lees hier ons eerdere interview met Gert Veenstra en Peter Visser (commercieel directeur) waarbij het voornemen al werd uitgesproken dat Hitachi Mobility het hele, steeds verder uitdijende mobiliteitspakket wil aanbieden waarbij ze de regie in eigen handen houden.

Categorie: Geen

Gerelateerde achtergrond-artikelen