Occasionverkopen elektrische auto verdrievoudigd

vrijdag 12 juli, 2019

De elektrische auto begint ook in de occasionmarkt een steeds grotere rol te spelen, meldt VWE vandaag. In de eerste helft van dit jaar verkochten autobedrijven ruim drie keer zoveel gebruikte elektrische auto’s dan in dezelfde periode vorig jaar.

Naast deze 3.124 occasions stegen ook de verkopen tussen eindgebruikers onderling dit jaar met 74% naar 1.399 elektrische auto’s. De auto’s hebben ook een kortere statijd: elektrische occasions werden al na gemiddeld 54 dagen verkocht, voor conventionele occasions is dat 75 dagen.

De Tesla Model S is veruit de meest verkochte elektrische occasion. De VW e-Golf is dit jaar naar de tweede plaats gestegen. De verkopen van de Tesla Model X zijn opvallend sterk gestegen. De notering van de Fiat 500 in de top 10 springt in het oog, aangezien de elektrische variant van dit model nooit nieuw is verkocht in Nederland. Afgelopen tijd zijn er veel van deze kleine elektrische auto’s uit met name de VS geïmporteerd. De nog kleinere Think City is dit jaar uit de verkooplijst verdwenen.

Top 10 modellen B2C verkopen elektrische auto’s

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel