Grote ‘elektrische tender’ voor Mercedes eVito

dinsdag 10 september, 2019

Mercedes-Benz Vans, Wensink Automotive en Willemsen-de Koning hebben een overeenkomst getekend voor de levering van maar liefst 80 eVito Tourers. Het is daarmee de eerste grote vloot van volledig elektrisch aangedreven personenvervoerbussen van het merk in Europa.

De eVito Tourers worden ingezet voor groepsvervoer in onder andere Utrecht en Rotterdam. De vloot is financieel ondergebracht bij Mercedes-Benz Financial Services.

Met de vloot van 80 elektrisch aangedreven Vito’s levert Willemsen-de Koning, specialist in groepsvervoer, een substantiële bijdrage aan onder meer de ambitieuze doelstellingen van Utrecht om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Deze eerste serie van emissievrije eVito’s gaat in en rond de Domstad leerlingen van en naar school te brengen. Die kilometers werden voorheen gemaakt in voertuigen met een verbrandingsmotor. Utrecht is een van de gebieden met de hoogste dichtheid aan laadpunten, waardoor de komst van deze vloot naar de regio een perfecte match is.

Actieradius

De eVito is het eerste volledig elektrische voertuig in het aanbod van Mercedes-Benz Vans. Deze emissievrije Vito is uitgerust met een 41,4 kWh sterk accupakket, waarmee hij een actieradius heeft tot 160 kilometer volgens de NEDC-testmethodiek. De elektrische aandrijflijn heeft een vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel. De chauffeurs van Willemsen-de Koning krijgen een training om te helpen optimaal gebruik te maken van de verschillende rijprogramma’s. Dit met als doel de energieterugwinningstechnologie maximaal te benutten en daarmee de actieradius te optimaliseren.

Willemsen-de Koning behoort met een vloot van circa 2.000 voertuigen tot de top van de bedrijven in Nederland op gebied van regie en uitvoering van kleinschalig personenvervoer

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Mercedes eVito

Gerelateerd achtergrond-artikel