110.000 ambtenaren gaan voor halvering CO2-uitstoot

dinsdag 8 oktober, 2019

De Rijksoverheid verbindt zich met het tekenen van de Dutch sustainable mobility pledge vorige week van de coalitie Anders Reizen, om het zakelijke verkeer van alle 110.000 ambtenaren te verduurzamen, zodat in 2030 de CO2-uitstoot daarvan met 50% is teruggebracht.

Voor de zomer maakte de Rijksoverheid al bekend zich aan te sluiten bij Anders Reizen, de coalitie van zo’n 50 grote werkgevers die willen versnellen in duurzame zakelijke mobiliteit. Ook de leasebranche gaat hier actief voor werven, want het streven is om minimaal 1.000 werkgevers hiervoor warm te krijgen.

De hele rijksoverheid vertegenwoordigt meer dan 110.000 ambtenaren. Volgens Lidewijde Ongering, secretaris generaal ministerie Infrastructuur en Waterstaat, gaat de samenwerking nu impact maken. “Daarbij is dit een mooi voorbeeld van de uitvoering van het klimaatakkoord.”

In totaal vertegenwoordig de coalitie nu ongeveer 325.000 werknemers. Via 10 maatregelen voeren zij een duurzaam mobiliteitsbeleid door in hun organisatie. Volgens Hugo Houppermans, directeur coalitie Anders Reizen, is de kracht van het netwerk de bereidheid van de werkgevers hun kennis te delen en te ontwikkelen, en afwisselend het voortouw te nemen. “Met maatregelen als het elektrificeren van het wagenpark, een strenger parkeerbeleid, een nieuwe fietsregeling en niet meer vliegen onder de 700km, versnellen deze koploperbedrijven de daling van de CO2-uitstoot van hun zakelijke mobiliteit.”

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel