Radiuz tekent Amsterdamse MaaS-overeenkomst

donderdag 21 november, 2019

Het consortium van Radiuz, Amber, OverMorgen en Transdev (Amaze) won eerder de Mobility as a Service-tender van de Gemeente Amsterdam voor de Zuidas. De contracten zijn deze maand getekend. Het is één van de eerste grote samenwerkingen tussen private en de publieke sector.

Bedenk een oplossing voor de bereikbaarheidsproblematiek op de Amsterdam Zuidas en houd rekening met de wensen en eisen van werkgevers en -nemers. Dit was het vraagstuk uiteengezet in de MaaS-tender van de Gemeente Amsterdam. De oplossing van het Amaze-consortium is door de jury het hoogste beoordeeld.

Volgens Victor van den Berg zal de app, waarin het alle mobiliteitsaanbieders laat samensmelten, in combinatie met bijbehorend aanbod voor werkgevers in grote mate bijdragen aan reizigerstevredenheid, bereikbaarheid, vitaliteit en een leefbare wereld. “De visie van Radiuz, mobiliteit zo eenvoudig als water uit de kraan, komt hierdoor een stukje – nee, een stúk – dichterbij.”

Werkgevers op de Zuidas hebben al een eerste inkijkje gekregen wat de oplossingen precies behelzen. Binnenkort gaat de website van Amaze live (amazemobility.com) waarop alles voor iedereen is te zien.

Categorie: Geen

Gerelateerde achtergrond-artikelen