Brede mobiliteit maakt bescherming persoonsgegevens urgent

woensdag 19 juni, 2019

Radiuz is naar eigen zeggen de enige mobiliteitskaartaanbieder die sinds kort in het bezit is van een ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 27001 (informatiebeveiliging) certificaat. Want nu werkgevers zoeken naar meer diversiteit in hun mobiliteitsbeleid, is de bescherming van persoonsgegevens een urgent thema.

Volgens Radiuz doen werkgevers steeds vaker een beroep op externe partijen die bedrijfsoplossingen bieden om HR- en mobiliteitsmanagement te ondersteunen. “Een belangrijke voorwaarde daarbij is dat de kwaliteit van de dienstverlening en de informatiebeveiliging gegarandeerd worden”, zegt Victor van den Berg, CEO van Radiuz. “Het aantal bekende datalekken in Nederland is sinds 2018 sterk toegenomen, bij 63% is er data naar een verkeerde ontvanger gegaan. Door de uitbesteding van mobiliteit wordt veiligheid van persoonlijke data nog belangrijker.”

Het bedrijf heeft sinds kort dan ook zowel het ISO 9001 (kwaliteit) als het ISO 27001 (informatiebeveiliging) certificaat in huis.

Radiuz maakt het mogelijk voor medewerkers om reisbewegingen en transacties te maken bij allerlei mobiliteitsaanbieders met één zakelijk abonnement. Zo reis je bijvoorbeeld eenvoudig met het OV en kun je in de apps van onder andere Greenwheels en Yellowbrick met je zakelijke account transacties afrekenen. Werknemers hoeven hierdoor zelf nooit voor saldo te zorgen, hoeven geen reishistorie bij te houden en declaratie geschiedt automatisch tussen Radiuz en werkgever. De werkgever ontvangt aan het eind van de maand één factuur voor alle mobiliteitstransacties die zijn gemaakt door alle medewerkers.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel