Louwman Group investeert in Mobiliteitsfabriek

vrijdag 20 december, 2019

Louwman neemt een minderheidsbelang in de Mobility Invest Group (MIG), bekend van onder andere de Mobiliteitsfabriek en Reisbalans. Gezamenlijk wordt er onder andere gewerkt aan een complete MaaS propositie met elektrische deelauto’s in Amersfoort en Hengelo.

Eerder dit jaar heeft Toyota, vanuit haar rol als Mobility Partner van NOC*NSF, een pilot afgerond waarbij tientallen talentsporters van de Judo Bond Nederland gebruik maakten van de TeamNL Toyota Mobility Card. Middels deze dienst konden de sporters gebruikmaken van een breed pakket aan mobiliteitsdiensten, zoals alle vormen van OV en een deelauto op Sportcentrum Papendal. Het Reisbalans-platform van MIG werd ingezet zodat de sporters hun reisbudget konden beheren en declaraties automatisch werden verwerkt.

De samenwerking tussen MIG en Louwman wordt vormgegeven vanuit de recent ingerichte Louwman divisie Innovation Digital & Data. Daar is men al druk bezig met de realisatie van nieuwe gezamenlijke proposities. Volgens Martin van Overbeeke, directeur bij MIG, kunnen beide bedrijven verder invulling geven aan ‘Mobility as a Service’. “Ik zie dat de culturen en diensten van beide organisaties nauw op elkaar aansluiten. Juist de verschillende achtergronden zullen medewerkers van Louwman Group en MIG stimuleren om tot nieuwe mobiliteitsconcepten te komen.”

Mobility Invest Group is al meer dan tien jaar actief in de wereld van mobiliteit en opereert vanuit verschillende ondernemingen in de mobiliteitssector, zoals bijvoorbeeld Mobiliteitsfabriek, Reisbalans en TripKey. Zij werkt onder meer actief samen met Shuttel-PON, NS, GVB, RET en Qbuzz en integreert mobiliteit van ketenpartners zoals TLS, OV-fiets, Uber, Q-Park, Yellowbrick, Travelcard, Greenwheels, Car2go en Tripmanager.

Binnenkort een interview met Martin van Overbeeke!

Categorie: Geen

Gerelateerde achtergrond-artikelen