“Mobiliteit ziet er in 2030 significant anders uit”

donderdag 23 januari, 2020

Nederland is voorloper als het gaat om elektrisch rijden, maar er is geen enkele ruimte om op de handen te blijven zitten. Waarschuwende woorden van Stijn de Groen, één van de auteurs van een recente KPMG-publicatie in het kader van ‘Mobility 2030’. Op het Smart Mobility Congres van 5 februari zal hij de contouren schetsen hoe mobiliteit eruit gaat zien in 2030.

Stijn de Groen, Manager | Lead for Mobility 2030 NL bij KPMG

De volledige naam van het KPMG-rapport luidt: ‘Mobility 2030: are you ready to rise to the challenge?’ En ‘challenges’ zijn er genoeg, benadrukt De Groen. Niet alleen voor marktpartijen zoals dealerbedrijven en leasemaatschappijen, maar ook voor fleetowners en de overheid. Als voorbeeld geeft De Groen aan dat investeringen in randvoorwaarden voor elektrisch rijden achterop raken. “En laten we duidelijk zijn: Nederland kan niet meer om elektrisch rijden heen. Er is geen weg meer terug. Een heldere visie en investeringen in het ondersteunende ecosysteem zijn nu nodig om het momentum niet te verliezen.”

Elektrisch rijden is één van drie door technologie gedreven disruptieve trends. Connected en autonome voertuigen (CAV’s) en Mobility-as-a-Service (MaaS) zijn de andere twee. Tezamen zullen zij een grote verandering teweeg brengen. En dat heeft impact op de Nederlandse mobiliteitsmarkt en ecosystemen. Welke? De Groen zal op 5 februari inzoomen op enkele relevante ontwikkelingen.

Meld u nu aan voor het Smart Mobility Congres van Automotive Insiders!

Categorie: Evenementen
Labels: Automotive Insiders, KPMG, Smart Mobility Congres 2020