Amber verdubbelt aantal hubs naar 140

donderdag 30 januari, 2020

Amber, de Eindhovense aanbieder van zakelijke deelauto’s, schaalt op. Het netwerk van meer dan 70 hubs waar klanten hun elektrische auto kunnen ophalen of achterlaten wordt uitgebreid naar meer dan 140 hubs.

Om de voorgenomen verdrievoudiging van de omzet mogelijk te maken, investeert BOM Brabant Ventures samen met een consortium van investeerders in Amber. Eerder investeerde BMW-dealer Pala al in het bedrijf.

“We krijgen zowel van grote klanten als ABN AMRO, Philips en EY als van zzp’ers dagelijks vragen over nieuwe hubs en uitbreiding van ons netwerk”, zegt Hans de Penning, directeur van Amber. “Met de BOM hebben we de sterke en betrouwbare investeerder gevonden die het mogelijk maakt om aan deze klantvraag te voldoen en snel te blijven groeien.”

30 miljoen kilo

De investering is bijzonder omdat er meetbare afspraken zijn vastgelegd over verantwoord grondstofgebruik door de inzet van duurzaam geproduceerde voertuigen en over een CO₂-reductie van maar liefst 30 miljoen kilo in de komende vijf jaar. “Daarmee levert deze investering een flinke bijdrage aan onze maatschappelijke doelstellingen”, aldus Jeroen Willems, investment manager bij BOM Brabant Ventures.

Amber ziet niet alleen commerciële mogelijkheden in het aanbieden van zakelijke deelauto’s met ritgarantie. Door emissievrij intercity vervoer aan te bieden wil Amber ook bijdragen aan de leefbaarheid in de steden en het terugdringen van de CO₂-uitstoot. Met Amber kunnen werknemers die overdag zakelijke afspraken hebben toch met het ov of met de fiets naar kantoor komen. Amber is één van de partijen die de MaaS-tender in Amsterdam heeft gewonnen, een project op initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om duurzame mobiliteit te bevorderen.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Amber