NewMotion krijgt voet aan de grond in Scandinavië

maandag 3 februari, 2020

Laadbedrijf NewMotion heeft een roaming overeenkomst afgesloten met het Noorse Fortum Charge & Drive, meldt het bedrijf vandaag. Met deze overeenkomst is NewMotion de eerste externe Mobility Service Provider (MSP) die toegang krijgt tot het laadnetwerk van Fortum in Finland, Noorwegen en Zweden.

Door het samenwerkingsverband breidt het Europese roaming netwerk van NewMotion voor EV-laden uit tot meer dan 135.000 oplaadpunten. Volgens Sytse Zuidema, CEO van NewMotion, zal de uitbreiding helpen bij het overtuigen van de meerderheid van de automobilisten om over te stappen op elektrisch rijden. In Europa lag het gemiddelde van EV-adoptie eind 2019 op 4,4%, in Nederland was dit toen al 18%.

200 partnerlaadnetwerken

“Een partnerschap als deze maakt het rijden en laden voor EV’s praktischer, betaalbaarder en toegankelijker. Wij geloven sterk in wederzijdse interoperabiliteit. Het biedt alle EV-rijders, onafhankelijk van hun dienstverlener, het comfort om hun elektrische voertuig overal op te laden. Bovendien zien we dat dit essentieel is voor een versnelde acceptatie van elektrische voertuigen in het algemeen, omdat het e-mobiliteit toegankelijker maakt”, aldus Zuidema.

Roaming, ook bekend als interoperabiliteit, is het creëren van een open netwerk waarbij elke partij gebruikmaakt van elkaars diensten met één laadpas. Aanvullend wordt hierdoor internationale facturering mogelijk, waarbij alle laadkosten op één factuur staan. NewMotion werkt momenteel al samen met meer dan 200 partnerlaadnetwerken die toegang garanderen tot Europa’s grootste roaming netwerk voor EV-laden.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: NewMotion