Shell TapUp kiest voor Moove-telematica

maandag 3 februari, 2020

Shell TapUp, het bedrijf dat voertuigen van grotere fleetowners op locatie aftankt, gaat de telematica van Moove Connected Mobility inzetten voor de planning van de eigen vloot. Tegelijkertijd wordt gebouwd aan een gezamenlijke propositie.

Shell TapUp brengt de fleetowner niet alleen efficiency en tijdsbesparing maar helpt ook het met de duurzaamheidsdoelstellingen, liet Milena Grul van Shell TapUp al eerder weten in een interview met TrendsinAutoleasing. De corporate start-up is inmiddels uitgegroeid tot een team van ruim 30 mensen.

Door de samenwerking met Moove is het bedrijf in staat om het eigen wagenpark nog beter te managen. “We streven ook voor ons zelf naar maximale efficiency. Of het nu gaat om de gekozen route, het brandstofverbruik, stationair draaien of het rijgedrag. Met de data van Moove krijgen we een totaalbeeld van het gebruik van onze vloot”, aldus Grul.

Maar de samenwerking zal ook nieuwe kansen en proposities opleveren, denkt Han Arts van Moove, onderdeel van Autobinck Group. Beide bedrijven richten zich op een vergelijkbare doelgroep, de grote Europese fleetowners. “Moove leest bijvoorbeeld het brandstofniveau van connected fleets uit en levert deze data aan Shell TapUp. Zo weet de bezorger van Shell TapUp op voorhand precies welke voertuigen van haar klanten moeten worden bijgetankt, welke brandstof er nodig is en waar de voertuigen geparkeerd staan. Dit maakt plannen een stuk eenvoudiger.”

Naar eigen zeggen heeft Moove op dit moment ruim 10.000 connected voertuigen en is actief in twintig landen.

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: Autobinck, Moove Connected Mobility, Shell TapUp