Connexxion zet 100 elektrische Nissans in

zondag 1 maart, 2015

Connexxion gaat vanaf maandag met honderd Nissans e-NV200 Evalia rijden binnen het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) in de hoofdstad. Nergens in Nederland worden voor dit soort taxivervoer zo veel elektrische taxi’s ingezet.

100 elektrische Nissans e-NV200 Evalia voor Connexxion

100 elektrische Nissans e-NV200 Evalia voor Connexxion

Het AOV is Aanvullen Openbaar Vervoer voor Amsterdamse 75-plussers en mensen met een beperking voor wie reizen met OV niet of nauwelijks mogelijk is. Dagelijks maakt Connexxion voor dit vervoer in Amsterdam zo’n 2800 tot 2900 ritten. Vanaf maandag worden ongeveer 900 ritten per dag elektrisch gereden.

Volgens commercieel directeur van Connexxion Eric van Eijndhoven is de inzet van deze honderd emissieloze taxi’s in Amsterdam een belangrijke stap in de realisatie van Connexxion’s ambitie om de duurzaamste vervoerder van Nederland te zijn. “De uitstoot van CO2, en NOx wordt door de inzet van deze elektrische voertuigen met 38% procent teruggedrongen.”

De Nissans e-NV200 worden in eerste instantie voor een jaar ingezet. Tijdens de proef wordt onderzocht of de actieradius en de oplaadtijd gedurende het hele jaar en onder alle weers- en verkeersomstandigheden voldoende zijn voor dit type vervoer. De wagens worden opgeladen op de eigen terrein van Connexxion. Chauffeurs volgen momenteel een speciale cursus om zo efficiënt mogelijk met het voertuig te rijden.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Connexxion, Nissan