EV leasen in Belgie inclusief laadinfrastructuur

donderdag 6 februari, 2020

Klanten van het Belgische KBC Autolease kunnen sinds begin dit jaar laadinfrastructuur in het leasecontract laten opnemen. De leasemaatschappij ging daarvoor een samenwerking aan met het Nederlandse NewMotion.

Stefan Delaet (l), CEO van KBC Autolease en Sytse Zuidema, CEO van NewMotion

Dit ‘elektrisch fullservice leasecontract’ bevat naast de financiële Lease van het voertuig en de klassieke dienstverlening daaromheen (ROB, verzekeringen…) ook een thuislaadpunt, een abonnement, een laadpas waarmee thuis en onderweg kan geladen worden en een app die de beschikbare laadpunten in de buurt toont. Werknemers met een plug-in hybride kunnen met de pas ook fossiele brandstoffen tanken.

De interesse in elektrische auto’s neemt in België. Maar, volgens Stefan Delaet, CEO van KBC Autolease, nemen de meeste klanten de stap niet omdat ze worstelen met de laadinfrastructuur die in België veel minder ontwikkeld is vergeleken met Nederland. “Dankzij ons partnership met NewMotion komt daar nu een antwoord op. Via een NFC-laadpas krijgen klanten toegang tot meer dan 7.000 publieke en semipublieke laadpunten in België. De Shell Recharge App laat zien waar het dichtstbijzijnde beschikbare laadpunt is.”

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: KBC Autolease, NewMotion