Vloot ALD groeit in Nederland met 43 procent

maandag 10 februari, 2020

Mede door de overname van SternLease groeide het wagenpark van leasemaatschappij ALD Automotive vorig jaar met 43 procent tot 71.700 voertuigen. Wereldwijd groeide het concern met 6,1 procent tot 1,76 miljoen voertuigen per eind december 2019.

Naast de acquisitie van SternLease, droegen ook de groeiende vraag naar private lease en elektrisch vervoer sterk bij aan het resultaat, meldt ALD. De leasemaatschappij ziet zichzelf als leidend in de energietransitie en verwacht daarom dat dit jaar internationaal een mijlpaaljaar wordt voor duurzame mobiliteit. Onder andere doordat dit jaar de EU-doelen op CO2 van kracht gaan voor autofabrikanten. Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van ALD Automotive Nederland, verwacht ook voor Nederland een mijlpaal met betrekking tot duurzame mobiliteit. “Van onze nieuwe registraties in 2019 was 18% volledig elektrisch, een hybride of een plug-in. En dit zal door de – nu nog – gunstige bijtellingsregels voor EV ook in 2020 zijn uitwerking hebben. Daarnaast worden andere vervoersvormen, zoals een fiets van de zaak een stuk aantrekkelijker.”

Komend jaar zal er bij ALD aandacht zijn voor digitalisering van de dienstverlening, met name van het private lease aanbod. Kruisweg: “Nederland speelt binnen de ALD-Groep een grote rol bij het bedenken en introduceren van innovaties. Vorig jaar wonnen we nog de Fleet Europe Innovation Award voor onze Mobility as a Service-app ALD move en lanceerden we een nieuwe autodeeloplossing. Deze voortrekkersrol willen wij behouden dus de focus ligt ook op verdere ontwikkeling van innovaties.“

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: ALD Automotive