Zweedse fleetmanagementoplossing TelliQ nu ook in Nederland

dinsdag 11 februari, 2020

TelliQ, ontwikkelaar van oplossingen voor fleetmanagement en machineparkbeheer, introduceert zijn fleetmanagementoplossing nu ook op de Nederlandse markt. Met behulp van TelliQ Fleet kunnen fleetowners de gegevens van alle voertuigen en machines in één platform verzamelen.

Met behulp van die informatie kan onder meer de administratie, het contractbeheer en het onderhoud worden geregeld. Het systeem levert daarnaast realtime rapportages van gemaakte ritten, afgelegde kilometers, reistijden en brandstofverbruik en beschikt bovendien over functies om het rijgedrag van chauffeurs en de kosten voor het wagenpark te analyseren. Het systeem is geschikt voor personenauto’s, bestelauto’s, vrachtauto’s en machines, meldt het bedrijf. Alle informatie uit het systeem is toegankelijk via computer en smartphone (ook voor berijders via een app). Het systeem kan geïntegreerd worden met die van externe partijen zoals leasemaatschappijen.

TelliQ is een Zweeds bedrijf dat telematicasystemen ontwikkelt. Het werd in 2002 onder de naam Arkub AB opgericht en is onderdeel van de Infobric groep. Het bedrijf wil nu zijn activiteiten de komende jaren zowel in Zweden als internationaal verder uitbreiden.

Categorie: Lease- / fleetmanagement-software
Labels: TelliQ