LeasePlan meldt minder winst over 2019

woensdag 12 februari, 2020

De winst van LeasePlan Corporation is vorig jaar met 4,9 procent gedaald, meldt de leasemaatschappij vandaag. Dat komt voornamelijk door ‘aanzienlijke strategische’ investeringen. De vloot wereldwijd groeide daarentegen met 2,4 procent naar 1,87 miljoen voertuigen.

Volgens Tex Gunning, CEO van LeasePlan, is de winst van 403 miljoen euro over 2019 ‘solide’. Vooral omdat aanzienlijke strategische investeringen werden gedaan in het snelgroeiende CarNext.com-platform en verdere digitale transformatie. “De resultaten vormen het bewijs dat onze strategie om ons te richten op abonnementsdiensten voor auto’s werkt. Deze Car-as-a-Service-activiteit groeide gestaag in alle klantsegmenten”, aldus Gunning.

Daarbij presteerde het MKB-segment bijzonder goed, meldt het jaarverslag, net als de verzekeringsactiviteiten. In de (internationale) CarNext-filialen werden vorig jaar 31 procent meer leaseoccasions verkocht (tot 65.300). Ook de verkopen aan de detailhandel stegen met 50 procent fors. De omzet van LeasePlan Corporation was vorig jaar ruim 10 miljard euro.

Overigens sloot LeasePlan het laatste kwartaal van 2019 af met goede cijfers: de nettowinst steeg ten opzichte van een jaar eerder met 63 procent naar 115,2 miljoen euro. Dat zorgde ervoor dat de winstdaling over het hele jaar beperkt bleef.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: LeasePlan