Mazda Skyactiv-X motor wint Technobest award

vrijdag 14 februari, 2020

De Skyactiv-X motor van Mazda blijft wereldwijd indruk maken, deze keer op de Autobest jury uit 31 landen, die de motor de Technobest Award toekenden, gisteravond op het Autobest Gala in Mainz.

Mazda heeft herhaaldelijk benadrukt dat de optimalisatie van verbrandingsmotoren nog niet voltooid is. “Met de Skyactiv-X technologie hebben we een beslissende mijlpaal bereikt die ons een grote stap voorwaarts brengt in onze voortdurende zoektocht naar de ideale verbrandingsmotor”, aldus Yasuhiro Aoyama, President & CEO van Mazda Motor Europe, gisteren tijdens het in ontvangst nemen van de Award.

De Skyactiv-X is de eerste in serie geproduceerde benzinemotor ter wereld die de voordelen van compressieontsteking van een dieselmotor benut. Dit verbrandingssysteem verbetert de efficiëntie van de motor tot 30% ten opzichte van de vorige SKYACTIV-G motor. Afgelopen zomer werden de uitstootgegevens bekend gemaakt van de Mazda3 met Skyactiv-X. Dit onder andere tot vreugde van leasepartner ALD Automotive.

De Technobest Award voor innovatieve technologische ontwikkelingen in de automotive sector wordt sinds 2005 uitgereikt door de Autobest jury.

Categorie: Technologie / Innovatie
Labels: Mazda, Mazda Skyactiv-X