Radiuz wint MaaS-award met Zuidas-pilot

woensdag 4 maart, 2020

De winnaars van de MaaS-awards zijn gisteren bekend gemaakt tijdens het MaaS-Congres in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In de categorie Markt ging Radiuz er met het de prijs vandoor. De prijzen werden dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Het MaaS-congres wordt jaarlijks georganiseerd door het vakblad Verkeersnet. Naast verkeerskundigen komen er ook steeds meer marktpartijen op af. De prijzen die dit jaar voor het eerst werden uitgereikt waren er voor de categorieën Wetenschap, Overheid en Markt. Karla Münzel van TNO won in die eerste categorie, Sebastiaan van der Hijden van de gemeente Utrecht in de tweede en Radiuz als marktpartij (met 52 procent van de stemmen).

Radiuz-directeur Jef Heyse nam de prijs in ontvangst. Naar eigen zeggen ploegt Heyse door ‘taaie operationele problemen’ voor wat betreft de MaaS-pilot op de Zuidas, eerder gewonnen door het consortium waar Radiuz deel vanuit maakt. De prijs is voor hem een stimulans om door te gaan, aldus Heyse.

Ruim 1.500 mensen brachten hun stem uit op in totaal negen genomineerden. De shortlist was samengesteld door de vierkoppige adviesraad van het MaaS-Congres. Deelnemers aan het congres en lezers van VerkeersNet konden vooraf mensen nomineren. Doel van de verkiezing is om pioniers op MaaS-gebied in het zonnetje te zetten.

Lees hier ons eerdere interview met Victor van den Berg van Radiuz

Categorie: Mobility as a Service (MaaS)
Labels: MaaS-congres, Radiuz