Fleetmanagers moeten leren ‘omdenken’

dinsdag 10 maart, 2020

Dat benzine- en dieselauto’s worden vervangen door elektrische exemplaren, is op zich weinig ‘innovatief’. Het gaat erom de ingezette duurzame mobiliteitstransitie verder vorm te geven, met de EV als breekijzer. Hoe? Daar zal Rob Kroon van FIER Automotive de nodige handvaten voor geven tijdens het Fleet Event van 19 maart.

Rob Kroon van FIER Automotive

FIER Automotive is een internationaal opererend business development bureau op het gebied van duurzame mobiliteit. Het adviseert niet alleen diverse overheidsinstanties, het is ook betrokken als projectmanagementbureau bij een groeiend aantal (e)-implementatietrajecten van bedrijven, zegt projectmanager Rob Kroon. Daarbij is FIER aangesloten bij stichting E-PACT, het bijzondere samenwerkingsverband van verschillende consultancy bureaus. Gezamenlijk is er onder andere een scan ontwikkeld die bedrijven en organisaties inzicht moet geven hoe ze de uptake van ev’s kunnen versnellen door onder andere slim laden.

Want volgens Kroon is het simpelweg vervangen van traditionele auto’s door elektrische uitvoeringen ‘niet zo spannend’. Terwijl de EV wel alles in zich heeft om een tailormade, modern en duurzaam mobiliteitsbeleid op te tuigen. “Het gaat ons er niet om zoveel mogelijk ev’s de weg op te helpen, het gaat om de mobiliteitstransitie; het ‘omdenken’ in mobiliteitsoplossingen met als grootste KPI: verduurzaming. Waarbij bedrijven bijvoorbeeld ‘grijze’ zakelijke kilometers, die door werknemers met de privéauto worden gemaakt tegen 19 cent p/km, omzetten in een duurzaam beleid waarin onder andere de e-bike en deelauto de hoofdrol spelen.”

Kroon zal gezamenlijk met René Bastiaans van E-Pact de vloer delen op het Fleet Event (Masters of MBLTY) van 19 maart. Deze keynote-sprekers moeten de ongeveer 200 fleetmanagers in de zaal handvaten geven hoe de elektrische infrastructuur op te schalen. Waarbij ook alle aandacht voor de total cost of ownership. Kroon zal dieper ingaan op de TCO-tool die het namens E-PACT samen met adviesbureau Overmorgen ontwikkelde.

Ook het Fleet Event willen bezoeken? Kijk hier voor het hele programma of schrijf u direct in!

Categorie: Evenementen
Labels: Fier Automotive, Fleet Event, Masters of MBLTY