WagenPlan compenseert ruim 12.000 ton CO2 in 2019

maandag 16 maart, 2020

Ook vorig jaar compenseerde leasemaatschappij WagenPlan bij klanten de volledige CO2-uitstoot van de gereden kilometers van alle leaserijders. In totaal was dat 12.000 ton, ofwel ruim 40 duizend retourtjes Schiphol-Parijs. “Ons CO2-beleid werpt zijn vruchten af.”

WagenPlan compenseert de CO2-uitstoot al sinds 2007 gratis voor al haar klanten. Het maakt onderdeel uit van het beleid ‘voorkomen, beperken, compenseren’. Voorkomen door onder andere elektrisch leasen te stimuleren. “Daarna gaan we de uitstoot zoveel mogelijk beperken, bijvoorbeeld door de introductie van MobiPlan, onze alles-in-1-mobiliteitsoplossing waarmee medewerkers van onze klanten bewuster kunnen reizen. De kosteloze compensatie van de resterende CO2-uitstoot is de laatste stap”, aldus directeur Wijnand Akkerman.

De directeur ziet het beleid zijn vruchten afwerpen. Wat ondanks een groei in de leasevloot van 12 procent afgelopen jaar, is de CO2-uitstoot van al die auto’s nagenoeg gelijk gebleven. Vooral met dank aan de toename van elektrische auto’s (+ 17 procent) die bovendien meer kilometers hebben gemaakt (+50 procent). Het aantal diesels is met 12 procent afgenomen en benzine is gestegen met 28 procent.

Ook dit jaar wordt er weer geïnvesteerd in een compensatieprogramma. Dat gebeurt in de Infravest Guanyin Wind Farm in Taiwan. Het project omvat de aanleg van een windpark met 19 windturbines, elk met een capaciteit van 2.3 MW. Het project heeft een Gold Standard keurmerk voor klimaatcompensatie. Klanten kunnen hiervan overigens ook (commercieel) meeprofiteren, meldt de leasemaatschappij. Bijvoorbeeld bij aanbestedingen, waar steeds vaker eisen worden gesteld aan het verminderen van CO2.

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: WagenPlan