Fleetport komt met poolbeheer voor private lease

woensdag 18 maart, 2020

Een private leaseauto die zijn contract heeft uitgediend kan prima als private leaseoccasion verder, meldt poolbeheerder Fleetport. Het zou meer opleveren dan de auto ‘gewoon’ te remarketen. Tenminste, als dit opnieuw inzetten uiterst efficiënt gebeurt. Dat laatste zegt Fleetport nu ontwikkeld te hebben.

Fleetport-directeur Pieter Jongenotter

In de zakelijke markt heeft Fleetport de nodige ervaring opgedaan in het uitvoeren van poolbeheer voor zakelijke klanten. Het volledige beheer van de voertuigen en de communicatie naar de berijder is vergaand geautomatiseerd. Aan de basis staat het online Fleetport portal, een platform waar zowel de berijder, de opdrachtgever/fleetmanager als de Fleetport-medewerker alle werkzaamheden voor het beheer van het voertuig kan uitvoeren, inclusief de volledige communicatie daaromheen.

Dit platform is nu ook geschikt gemaakt voor het beheer van private leaseoccasions, laat Fleetport weten. Auto’s die vanwege hun jonge leeftijd en doorgaans lage kilometerstanden prima geschikt zijn voor een tweede en zelfs derde lease-inzet. Een groeimarkt, denkt directeur Pieter Jongenotter. Niet alleen aangejaagd door het stijgende aantal mobiliteitsbudgetten dat door werkgevers wordt verstrekt, waarbij private lease steeds meer in beeld komt. Jongenotter verwacht ook een stijging van de private leasetarieven van nieuwe auto’s. Nieuwe auto’s worden door de nieuwe uitstootregels in Europa immers duurder.  “Ook het verdwijnen van veel modellen in het A-segment zal de beschikbaarheid van de hardlopende modellen binnen private lease beperken, waardoor prijzen zullen stijgen. Occasionlease wordt dan nog interessanter om klanten te kunnen binden.”

Kritisch proces

Maar een uiterst efficiënt proces is een voorwaarde om rendement te halen uit occasionlease, benadrukt Jongenotter. “Door onze jarenlange ervaring in het zakelijke poolbeheer hebben we de vertaalslag kunnen maken naar het ‘poolbeheer’ voor private leaseklanten. We weten als geen ander dat poolbeheer (zakelijk of privé) een kritisch proces is, omdat de berijder eigenlijk een nieuwe auto verwacht en de gebruikte auto dan aan dezelfde verwachting moet voldoen. Ook die verwachting weten we prima te managen, blijkt uit onze hoge klanttevredenheid.”

Fleetport heeft in het land 10 vestigingen, eigen schadebedrijven en een eigen autotransportbedrijf (De Haan) en studentenchauffeurs’ (Fleetdrivers).

Categorie: Remarketing
Labels: Fleetport