Acties voor gratis auto en e-bike voor zorgpersoneel

vrijdag 20 maart, 2020

De tien ‘zorgheldenauto’s’ die Auto.nl voor drie maanden gratis beschikbaar stelde voor zorgpersoneel zijn vergeven. Nu stelt ook E-bike to go gratis 100 elektrische fietsen beschikbaar voor medisch personeel die in deze coronatijden moeilijk hun woon-werkverkeer kunnen regelen.

Auto.nl roept nu ook andere autobedrijven op hetzelfde te doen. Dat blijkt gehoor te krijgen. Autoverhuurder INQAR gaat bakwagens en bussen inzetten om bijvoorbeeld de bevoorrading te ondersteuning van zorginstellingen. Oostendorp Autogroep stelt, net als Auto.nl, nu ook 10 auto’s kostenloos ter beschikking, via de autoverhuur zuid-vestigingen in Uden en Den Bosch. Ook E-Bike to go sluit aan met een vergelijkbaar initiatief. Het stelt een deel van haar vloot gratis beschikbaar voor medisch personeel.

Het woon-werk verkeer van personeel kan een uitdaging zijn tijdens de huidige coronacrisis. Het openbaar vervoer, nu rijdend in weekend of zelfs basisdienstregeling, wordt al gemeden om de mogelijkheid op besmetting te voorkomen. De auto of de fiets lijken nu de meest virus-veilige manieren voor reizen over middellange afstand.

Een aantal bestaande klanten van E-bike to go, zoals het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, wordt vandaag beleverd met 20 extra, gratis fietsen. Andere grote ziekenhuizen in de regio Amsterdam hebben ook al serieuze interesse getoond, meldt het bedrijf. “We kunnen op dit moment niet zonder het zorgpersoneel om ons door deze uitdagende periode heen te helpen en we hopen hun werk op deze manier een stukje te verlichten de komende periode”, aldus Jelle Visser, oprichter van E-bike to go.

Aangevraagde fietsen zijn binnen een week leverbaar. E-bike to go heeft op dit moment 100 e-bikes beschikbaar voor de zorg.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Auto.nl, e-bike-to-go