LeasePlan houdt hand op de knip

donderdag 26 maart, 2020

LeasePlan schort alle niet-noodzakelijke investeringen op en betaalt ook geen dividend meer uit aan de aandeelhouders. Ook schort het de aankoop van nieuwe voertuigen op. Het zijn maatregelen die de leasemaatschappij neemt naar aanleiding van de coronacrisis.

LeasePlan CEO Tex Gunning

Gisteren werd het jaarverslag van LeasePlan Corporation gepubliceerd, de jaarcijfers werden al eerder vrijgegeven. Hoewel er in 2019 minder winst werd gemaakt (- 4,9 procent) staat de leasemaatschappij er solide voor, stelt CEO Tex Gunning in het jaarverslag. Aanzienlijke investeringen in occasionplatform Carnext drukte de winst, de vloot daarentegen groeide met 2,4 procent naar 1,87 miljoen voertuigen.

“Maar vandaag bevinden we ons in ongekende tijden. De coronacrisis zorgt voor een aanzienlijke verstoring in de wereldeconomie. We hebben daarom snelle acties ondernomen om ons aan deze nieuwe economische realiteit aan te passen”, aldus Gunning.

Een van die maatregelen is om alle niet-noodzakelijke investeringen stop te zetten. Ook wordt er geen dividend meer uitgekeerd. Op die manier wil LeasePlan de komende maanden voldoende financiële speelruimte hebben. Er is ook een rem op de aanschaf van nieuwe auto’s. Klanten wordt onder andere aangeraden contracten te verlengen, occasions te gebruiken vanuit Carnext.com of tijdelijke voertuigen te gebruiken vanuit LeasePlans huurvloot.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: LeasePlan